Nu är det nära!

Kände att det var rätt med en uppdatering här igen. Varit tyst ett litet tag men ser att många är duktiga och tittar in varje dag ändå - så kul! Givetvis kommer bloggen uppdateras allt mer ju längre fram mot vinter och jul vi kommer, just i denna period står det still med julnyheter och annat spännande för många affärer är i fullt sjå med att sälja in hösten som ÄNTLIGEN är här på riktigt!

Löven ute är alldeles gula på många av träden. Det ligger vackra löv på marken och idag var frosten nära. En i kommunen hade mätt 1,9 grader imorse bara, jag tror ju att första frosten kommer komma innan september är slut i år - men man vet ju aldrig. Första snön får gärna komma tidigt den också, jag längtar till vita, gnistrande dagar.. Långa promenader med knarrande snö under fötterna. Lyckliga barn som skiner som små solar i pulkabackarna och varm choklad under en filt med människor man tycker om. Ja, vintern är min favoritårstid även för andra saker än julen. Dock är ju julen den största anledningen att älska vintern (!) men det finns fler. Många fler anledningar :-)

Bakade supergoda, enorma äpplemuffins igår som jag tänkte åka bort till pappa och bjuda på idag eftersom han också ligger hemma och är sjuk precis som sambon här hemma. Åkte upp med ett par till mamma igårkväll, mycket uppskattat! Fick nämligen en burk hemmagjord äpplemos av pappas flickvän igår, så de fick bli god fyllning i muffinsen. Smarrigt värre och visst hör äpplen och hemmagjort mos till hösten och vintern. Nu är det inte så långt kvar mina vänner, tills vi kan planera för julen 2011 på riktigt. Tills städerna fylls av ljus och dekorationer, glada människor och härlig musik. Marknader med dofter av glögg, sill och pepparkakor - varma kläder och harmoniska människor. JAG LÄNGTAR!


Såhär såg det ut på julmarknaden i Haga, Göteborg förra året. Snön föll medan vi gick och kikade.. Kunde inte bli mer perfekt än så! Känslan av en gammaldags jul spred sig i hela kroppen - hoppas verkligen på att få uppleva samma känsla i år, flera gånger om :)

BLOSSA ÅRGÅNGSGLÖGG 2011

Nu är det visat för hela svenska folket vilken smak som blir årets glögg 2011. Jag blev en aning besviken men kan tänka mig att den ändå kommer vara otroligt god eftersom jag tycker om kaffe och vin med smak av kaffe! Hade hoppats på någon mer vintrig/julig smak men den ska deffinitivt testas! :)

ARABICA, ÅRGÅNGSGLÖGG 2011 BLOSSA

Såhär skriver de på Blossas hemsida:

Mellanamerika. Högsommar. Temperatur: 32°C. Luftfuktighet: 87%. Vidsträckta plantager vilar i skuggan på kaffeodlingen Finca Las Delicias, El Salvador. Arabicaträd sträcker sig mot solen. Samtidigt i Sydeuropa: Eftermiddag. Lätt bris. Solmogna druvor slumrar i tunga klasar på vinodlingarnas sluttningar. Tre sorter väljs omsorgsfullt ut för att förädlas och färdas långt bort. Sverige. Temperatur: -10°C. Rimfrost. I den nordliga midvintern sker det omtumlande mötet; två vita viner bryter av mot den rundade Arabicasmaken, medan det tredje förstärker kaffets karaktär. En ny upptäckt. En förening av mörkrostad elegans och Blossa starkvinsglögg.

Besök gärna BLOSSA för att titta mer och beställa årets glögg!




Med spänning..

Vad roligt att det är så många besökare här redan! Blir fler och fler hela tiden och ännu roligare med alla kommentarer! :) Man upptäcker ju nya julbloggar genom era kommentarer och märker ni att jag inte har med er bland mina länkar så hojta gärna till så ska jag se till att kika in hos er och länka er sedan :)

Nu mina vänner väntar vi med spänning på en stor RELEASE! Nämligen Årets Blossaglögg! Vilken smak det blir i år släpps om några timmar... Jag sitter med spänning och väntar :) Tur jag börjar jobbet sent idag så jag hinner sitta som en hök här ;) Ett inlägg om glöggen dyker upp senare. Nu frukostdags!




Tjuvkik bland julsaker..

Höststädningen går bra, men ack så lång tid det tar! Puuh, är helt död redan - detta kommer ta ett par dagar längre än vad jag föreställt mig märker jag :)

Vet ni vad jag gjorde nere i förrådet förut? Tänkte organisera mina julsaker lite som legat i små kartonger innan och lägga över det mesta i en stor flyttkartong istället så jag har det lite mer samlat och lättare att bära upp. Så snacka om att jag blev ännu mer längtansfull till julen och första advent när man får upp alla fina stakar och stjärnor i fönstrena. När nästan alla svenska hem har vackra ljus i sina fönster som lyser upp i vintermörkret... Åh, vad jag längtar!

5 september 2011

Igår slog 25 graders värme och sol emot oss. CHOCK - ja. Jag som ställt in mig på höst nu när termometern visat mellan 6-10 grader varje morgon ett tag. Idag är det höst-väder igen. Regnet bara öser ner ute. Björkarna utanför fönstret börjar se aningen hängiga ut och visst skymtar jag en hel del löv som ändrar färg. Nu börjar en vacker årstid och den ska jag sätta igång på allvar idag. Höststädning dag 1 står på mitt schema, är verkligen i behov utav det. Fick bytt gardiner i helgen, mörkt lila vilket verkligen är en höstfärg för mig. Efter höststädning kommer julstädning - nu närmar det sig med stormsteg mina julälskande vänner!

Tycker året julnyheter dröjer lite på sig, men innan oktober är igång kommer det säkert ha dykt upp massvis med härliga nyheter att bjuda på.. Så håll ut, jag är tidigare än någonsin i år tror jag och har redan börjat planera för julens evenemang med marknader och annat mysigt som hör julen till :) Här ska ni sålänge få se en liten film från en julmarknad uppe i Norrland som jag inte hade tackat nej till att gå på. Den bara skriker Klassisk Svensk Jul!



Sneakpeak Åhléns

Har fått lite bilder från Åhléns jul 2011 som jag måste dela med mig av till er! Det verkar som det kommer satsas en hel del på traditionell röd jul med mjuk inredning och dekoration i form av mycket stickat och klassiskt! Dessutom verkar det vara ett riktigt natur-tema vilket känns helt rätt enligt mig. Se på bilderna och döm själva, jag gillar det!


Ta in djur och natur i vinter...


Ser ni att det ser ut som en kudde med en isbjörn på i bakgrunden? DEN ska bli min om jag ser rätt :)


Klassiskt var det, och det är det! Stickat, rött, tjockt brunt rep, mjuk fäll... 
Jag säger BRA ÅHLÉNS! :)

1a september 2011

Idag börjar hösten enligt mig. September känns som en höstmånad och det har jag alltid tyckt. Kan ha att göra med att jag alltid sagt att jag fyller år på vintern, när alla andra säger hösten, den 9onde november. Men för mig är det vinter när jag fyller år, det var snökaos dagen jag föddes och det har allt varit en del snöiga födelsedagar sen dess! :) Förra året var det ju, och så hoppas jag på i år också... :)

På flertalet sidor på internet skriver de att höstmånaderna på norra halvklotet är just september, oktober och november. Jag nöjer mig helt klart med det, för det betyder att innan vi vet ordet av har den första frosten kommit :) Nu har jag helt och hållet tröttnat på att ena dagen ha 20+ och andra dagen ynka 10. Man har ingen aning om vilka kläder som ska på när man åker till jobbet, bättre med närmare nollan så man vet att mysiga vantar, halsduk och mössa behövs utan att man svettas eller fryser ihjäl.

Detta blir ett riktigt text-inlägg, inte jättevanligt i denna bloggen men ibland så får ni det också! Variation förnöjer sägs det ju. Jag sitter iallafall här och har precis broderat lite på mitt nya broderi-projekt inför julen, en julduk! Fick köpt en komplett sats med mönster och allt för ynka 84 kr på tradera - lite billigare än 400 som den skulle kostat hos någon syalteljé! Det som fattas nu är doften av en god blodapelsin, pepparkakor, glögg och julmusik... Och så som julbloggarna börjat tidigt i år så är jag knappast ensam om att längta efter dessa dofter och smaker! ;)

Denna första höstdag 2011 är så välkommen!




RSS 2.0