Förberedelser...

Julförberedelserna är igång. Jag har handlat lite nya julsaker för i år, som jag skrev i föregående inlägg. Jag har tvättat alla julgardiner och juldukar så de ska lukta nytvättat, nu har jag bara strykningen kvar till ikväll. Har sån stor lust att hänga upp gardinerna redan, trots att det är två veckor kvar till första advent och jag brukar försöka hålla mig till Lucia med pyntet men vad tusan, två veckor extra med julfint kan väl knappast skada? 
 
Förbereder ni er redan? 
 
Ikväll ska jag testa glöggen jag fick i present, Vildmarksglögg! Givetvis lite pepparkakor till :)
 
 

Julen på IKEA

Har ni varit på Ikea nyss, när de fått upp sina julsaker? Jag var där igår, lördags, med mamma och dottern och strosade runt. Helt plötsligt märker jag att de ändrat om en massa på Ikea Bäckebol, Göteborg. Där står en fin skylt "JULMARKNAD" och så har dem gjort en fin avdelning precis som en julmarknad med julsaker, ätbara julsaker och till och med en rolig bild man kan sätta huvudet i och ta kort ni vet. Riktigt roligt initiativ av Ikea tycker jag! Självklart fick jag med mig lite saker hem. Ett stort paket med röda kulor, snöstjärnor, klockor och en toppstjärna. En rulle med silvrigt paketsnöre också och nya doftljus! Blev dock besviken när jag inte hittade förra årets doft, "pepparkaka". Någon som sett den i år???

Ny adventsljusstake!

Som varje år så vill jag förnya mina julsaker, i år blir det en ny adventsljusstake igen. Hittade en superfin som gav mig inspiration till något lite mer ovanligt, dvs. inte med den gamla hederliga vitmossan i! 
 


Det är alltså ljusstaken på bilden ovan, med den fina texten "Tänd ett ljus och låt det brinna...". Är kär! Jag har dock helt andra planer på dekorering än vad bilden visar. I år tänker jag köra på temat rött och silver istället för turkos och silver som de två föregående åren, så ljusen ska vara mörkröda, jag har köpt de fina små hjärtanen med siffror som ni ser på bilden, det kommer matcha med röda ljus! Dessutom skippar jag mossan och slänger ner doftande granris, kanelstänger och nejlikor! Kanske något rött pärlband för färgens skull... Snaaaaart har vi första advent vänner!!!! :)

Lisebergs nya reklamfilm

För en vecka sedan släppte Liseberg sin nya reklamfilm! Den är riktigt mysig och jag längtar så tills det öppnar om en knapp vecka... Blir kanske flertalet besök där i år, jag har ju ändå gratis inträde :)
 
 

Te-tips ni inte får nog av

Jag har tipsat er förr och gör det igen, speciellt till alla nya läsare som kikar in! Kul, välkomna :) 
 

Friggs gör ett UNDERBART gott Green chai te som verkligen ger smaken av jul. Att dricka det och mumsa lite pepparkakor, krypa upp under en filt och ha levande ljus och gott sällskap så är alla dessa mörka kvällar räddade om och om igen! Har ni inte testat det så gör det - vet att grönt te i vanliga fall kan vara lite dåligt med smak på men detta är ljuvligt och smakar verkligen jul!
 

Mystider

Nu är det verkligen mystider. Mörkt när man går upp på morgonen och ännu bättre är det om det råkar vara soligt och frost som idag. Jag ställde mig och kokade risgrynsgröt klockan 7 imorse när min lilla docka ville gå upp och busa. Till det åt jag en vörtmacka med julost, en satsumas och apelsinjuice. MUMS. Julkänslorna kan inte annat än infinna sig då! 
 
Vad gör ni för att börja komma i stämning? 
 

Tänk om?

Jag drömmer och hoppas, men det hoppet är inte stort om jag ska vara ärlig. För 11 år sedan så började det snöa kvällen den 8onde november här i Götet. Jag blev så glad, det var dagen innan min 12-årsdag och jag längtar varje år efter en vit födelsedag. Men det snöade inte mycket så jag blev mäkta förvånad när jag vaknade till en halv meter snö på morgonen, 9onde november! Det är det jag drömmer och hoppas på, en vit födelsedag i år, på min 23dje vinter. Men med detta regn och rusk vi har så tror jag  nog det är större chans att vakna till grått och trist höstväder! 
 
Snart kommer jag fylla på här i bloggen med massvis av juligheter, så håll ut kära läsare, jag har inte glömt bort julen i år :)

RSS 2.0