Nu börjar julen på tv också

Hej allihop! Har ni det bra i kalla, snöiga Sverige? :-) Igår hade vi regn här på Västkusten, det utfärdades klass 1 varning pga det - snacka om ishalka! Vet inte hur många gånger jag höll på att ramla och det var nästan omöjligt att gå på vissa ställen. Idag är det däremot vitt och fint ute igen - iskallt och frostigt!

FREDAG 17/12:
Så, ikväll drar alltså lite julfilmer igång på tv. Först ut är ELF på tv3 klockan 19.00.
Detta är en klassisk julfilm från 2003, alltså inte jättegammal men redan hunnit bli en klassiker. En storväxt alv skickas till USA för att leta rätt på sin identitet - då han av misstag våldfört sig på det alviska samhället i nordpolen - pga. sin storlek. Huvudrollen har Will Ferrell vilket säger mig en hel del, en bra och komisk film! Denna är ett måste för den som älskar juliga filmer och galna komedier och den är helt barntillåten.

LÖRDAG 18/12:
Tidigare på dagen imorgon kommer en familjekomedi - Klappjakten. Den visas på kanal 4 kockan 16.10. Filmen handlar om en hårt arbetande pappa som inte spenderar så mycket tid med sin familj som vill döva sitt dåliga samvete med att hitta den perfekta juklappen till Jamie - som visar sig lättare sagt än gjort...


Imorgon kommer också min favorit-julfilm; Grinchen - Julen är stulen. Detta också på tv3 klockan 19.30.
Denna film är det nog inte många som lyckats undgå tror jag? Den gröna, håriga och stinkande Grinchen bor ensam med sin hund uppe i bergen och bestämmer sig en dag för att åka ner till Whoville och stjäla julen från alla julälskande innvånare - eftersom Grinchen hatat julen sedan han var liten och själv bodde i Whoville...

Kanal 5 har också valt att visa en julfilm imorgon, lite senare på kvällen, nämligen klockan 21.30. Filmen heter En lysande jul och är en amerikansk komedi från 2006. Det handlar om två grannar som utsmyckar sina hus med överdådiga julljus och de tävlar om vem som är stadens verkliga julkung. Ingen film jag sett men den låter ganska intressant så den är nog värd att kika lite på!

SÖNDAG 19/12:
Redan klockan 9.55 i kanal 5 på söndag morgon visas en julfilm - En galen jul.
Filmen handlar om en familj som precis flyttat till en ny bostad utan pengar och utan vänner - mitt i juletider. Mamman i familjen är fast i L.A där de bodde förut så pappan får ta sina två barn med sig för att införskaffa allt som måste handlas innan jul. I gallerian hittar barnen oväntat massvis med pengar.. som ska förgylla familjens jul. Dock tar köpfesten slut när bovarna som tryckt upp sedlarna upptäcker deras upptåg!

Klockan 15.00 i kanal 5 kommer Jamie lagar julmat och 19.30 i samma kanal visas Jamies familjejul. Detta är repriser men ändå värda att se - om man gillar matlagning och härlig brittisk julstämning!

För er som missat Leilas home delivery JUL så kommer alla repriser mellan 15-16.30 i tv 4 plus. Hon besöker Bingo Rimér, Stephen Simmonds, Lill-babs och Sven Melander.

Ni har med andra ord en helt fullspäckad helg att se på julfilmer och andra trevliga jul-program om ni känner att ni inte har något annat för er.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0