Nyfiken och längtande

Det mest negativa med att julkänslorna kommer såhär extremt tidigt är att det inte kommit ut någonting nytt alls nästan om julen 2014 än... 
 
Sitter och drömmer och undrar vad för nyheter vi kommer se och vilken trend som lyser starkast i år. Senaste åren har ju varit väldigt mycket färg, julgranar i färg, kulor i regnbågens alla färger och allmänt "modernt". I år är jag sugen på en riktigt klassisk, lantlig och ljus jul! Det blir nog att införskaffa en vit plastgran igen, eftersom någon tog (!?) EN del av min gamla när vi hade översvämning i vårt förråd i vårt förra boende och allt stod utanför ett par dagar... Jag vill allra helst ha riktig gran men det är inte praktiskt när man har småbarn. Och speciellt inte praktiskt för oss nu då vi har en matta som täcker hela vardagsrumsgolvet - ja den är enorm och helt ljuvlig - men jag vill INTE sticka mig på granbarr hela 2015 ;) 
 
En av mina barndomsvänners mamma är lika frälst i julen som jag och hade fått in en katalog på hela 300 sidor full av julen 2014 häromdagen och retades med via facebook. Nu väntar jag spänt på att hon ska meddela om de har en hemsida vi andra kan få kika in på redan nu så jag lovar att uppdatera er med adress om hon lyckas få tag i en, slänger sålänge in bild på omslaget så kan ni få drömma en stund ni också... :) 
 
 Av omslaget att döma känns det som ett klassiskt år, till min förtjusning! Älskar adventsljusstaken med hjärtat och två hästar! 

Julkalendern 2014 - Piratskattens hemlighet

Vänner, dags att införskaffa era gamla favoriter och köra repriser i år tror jag bestämt. Årets julkalender tilltalar mig inte alls via sin beskrivning och jag blev väldigt besviken när jag läste handlingen. 
 
Den kommer handla om en familj som åker till medelhavet (Kroatien) och firar sin jul. Första felet enligt mig - det lär inte vara snö så långt ögat kan nå... 
 
Det ska vara en klassisk skattjaktshistoria med mycket spänning, där undrar jag vart julen kommer få plats? Och det kommer deffinitivt inte vara en "småbarnsvänlig" kalender som min då 2,5 åriga dotter kommer tycka är intressant kan jag tro. 
 
Så hos oss kommer jag bunkra upp med mina favoriter som jag vet kommer gå hem hos dottern - Petson och Findus, tomtemaskinen och Sunes jul. 
 
Vilka laddar ni med ifall ni inser att årets kalender blir en flopp? 

JAG ÄR IGÅNG IGEN!

Oj, vad det har varit dött här i min älskade julblogg! Ser att jag inte skrivit sedan november 2012 - snacka om att mitt liv varit totalt uppslukat av min fantastiska dotter som kom i maj 2012 och hon älskar redan julen och tomten, hurra! 
 
Denna julen kommer bli ÄNNU bättre kan jag meddela - då vi väntar på lilla syskonet i slutet av augusti. Så inte undra på att jag sitter här alldeles tokig av längtan inför höst, vinter och JUL såklart. Tråkigt dock att inte många andra kan hålla med mig om min längtan - alla i närheten får spader på mig när jag nämner höst, vinter eller jul så då får jag helt enkelt in och skriva av mig här där jag vet att några är lika tokiga som jag, haha! 
 
Kommer strax uppdatera med ett inlägg om årets julkalender - Ville bara skriva av lite info om varför det varit dött och hoppas att någon fortfarande kikar in här då och då för i år lär det bli jul för hela slanten hos Christmascarol igen! Jag är mer taggad än någonsin känns det som, men det är kanske inte så konstigt när man sitter höggravid mitt i sommaren och bara längtar till mysiga, snöiga kvällar med tända ljus och varm glögg och pepparkakor..... Mmmm... 
 
På återseende kära jul-vänner! 
 
 

RSS 2.0