Det gick inte att stå emot!

Det blev en tur till Rusta igår. De hade fått in en del julsaker men pyntningen höll på för fullt medan vi var i affären så det blev bara en relativt snabb kik, en förälskelse i några tomtar och planering på vad som kan inhandlas lite längre fram. Dock när vi närmar oss kassan, jag och pappa, så ser vi att de har pepparkaksburkar "2 för 20 kronor". Vi tittade på varandra, funderade en kort stund och sa nästan i kör att vi bara måste... Då blev jag ju genast sugen på julmust och tänkte att köper jag pepparkakor kan jag lika gärna köpa julmust också, så visst fick det bli det också. Jag som alltid brukar försöka hålla mig till första advent, men jag kunde bara inte motstå frestelsen i år. DOCK ska ni veta, att jag var så trött igår kväll att det inte blev någon fika så den som spar han har och nu har vi ju en anledning att fika ikväll istället när jag kommer hem från jobbet.

Jo, nu undrar ni kanske varför jag är hos min pappa men vi renoverar vårt badrum hemma så har varken toalett eller dusch och sambon är i varberg och jobbar så han har inte så ont av det. Det har jag. Så har blivit inneboende hos min kära far ett tag tills badrummet är färdigt, snacka om att det är härligt att få bli lite barn på nytt och bli serverad middag och bara bli uppassad... ;-)MUMS SÄGER JAG BARA!


Ifall ni missat...

Nu är julbloggar.se igång på riktigt igen så ni som vill hitta alla de bästa julbloggarna, uppdaterade inlägg och annat bör ta sig en kik dit! Det är perfekt för att se vilka som uppdaterat nyss och hänga med i alla inlägg bland den svenska julen :-) Såg att listan uppdaterats ordentligt, såååå kul med så många julbloggar nu! Tänk vilket gäng vi är, någon gång kanske man borde gjort en julbloggträff.. Synd bara att vi verkligen bor från norr till söder och hade haft svårt att hitta en bra samlingsplats, men visst hade det varit kul att träffa alla som är lika tokiga, knäppa och förälskade i julen som man själv! :-) 

Kärt återseende!

Nu ska ni få ett hett filmtips alla Stig-Helmer fans där ute! Vilken dag är mer passande för julbiomys om inte självaste juldagen? Då är det nämligen premiär för en ny nostalgisk film "The Stig-Helmer Story" som tar oss tillbaka till varför Stig-Helmer blev som han blev, hans uppväxt och självklart är allas vår älskade Ole med på Stig-Helmers nostalgi-resa! Jag längtar som en tok, älskar alla sällskapsresorna och tror att detta blir en lika bra succé som alla tidigare filmer av Lasse Åberg och karaktären Stig-Helmer. Trailer finns på www.sf.se och mer info om just din hemstad med premiär och liknande :-)


                            

Nu är jag mig själv!

Herrejösses vilken julstämning som kryper sig på hos mig. Här, 3 mil utanför Göteborg har vi haft frost i en veckas tid på natten och morgonen nu. Det har varit kallt och jobbigt att skrapa rutorna när jag ska till jobbet men jag kan inte säga annat än att jag njutit i fulla drag av att se allt vitt på gräs och tak... Jag har längtat efter snön och önskar så att den kan komma tidigt i år också. Nu ska vi få varmare väder igen och regn imorgon, ni ska bara veta vad jag önskar att det ska vara snö som faller istället!


Jag kommer på mig själv med att sjunga julsånger i duschen, planera inför julen och tänka på hur jag vill ha det i år med pynt och färger och vad som behöver inhandlas. Vi söker lägenhet och har planer på att flytta, så fort något dyker upp tänker vi tacka ja. Vi har en del krav dock så det kan ta ett tag innan vi får den lägenhet vi vill ha, eller det radhus rättare sagt. Så det får nog bli en jul med min vita, vackra plastgran i år också - nästa år sitter vi förhoppningsvis i en stor lägenhet med riktig gran och min vita fina står och välkomnar alla gäster som kommer i juletid :-) Vilka drömmar man kan ha va...

Idag blir det eventuellt en tripp till rusta efter möten och annat som ska avklaras nu under förmiddagen. Hoppas på att mötas av massor av julsaker och öka stämningen ännu lite till! Nu är det bara 2 månader och 1 vecka kvar till julafton... Det är nu vår tid börjar, julälskare världen över!
Julbordstips i underbar miljö

Godmorgon! Har legat nu på morgonen på min lediga dag och funderat på julbord.. Jag bara måste boka tid på ett julbord i år, ett riktigt flott sådant, det är så värt pengarna! Vet dock inte vart jag ska boka än, har alltid varit sugen på Sjömagasinets som ska vara fantastiskt, dock vet jag ju inte hur det kommer vara i år med tanke på att det inte längre är Leif Mannerström som äger det längre. Säkert blir det kanon ändå!

Dock tänkte jag ge alla er ett tips om ett julbord på en herrgård som är så flott och så ljuvligt! Julstämningen innfinner sig så fort du stiger ur bilen, och det finns ALLT du någonsin kan drömma om på detta julbord. De har en alldeles egen konditor som gör allt godis och de vackra skapelserna i pepparkaka och marsipan - och när du kommer kan du få glögg i ett litet lusthus på utsidan i kylan... Ja, jag tycker verkligen att detta är ett julbord i särklass och helt magiskt. Det bästa är att det är ett konferenscenter så att perfekt är det om man skall boka bord med jobbet och förena nytta med nöje. Självklart kan man även gå dit som privatperson, det är det som gör det hela så bra!

Jag pratar om Hällsnäs som ligger i Mölnlycke utanför Göteborg. En stor herrgård med övernattningsmöjligheter. Inte det billigaste alternativet men ack så värt det! Gammaldagsjul och är snön fallen så finns det inget du står utan.. :-)
Bilder lånade från www.hallsnas.se


Den som väntar på något gott...?

KUL att besökarna blir fler och fler för varje dag som går och varje dag närmare julen ;-) Det gör en mer taggad till att uppdatera allt mer och kom gärna med tips och ideér på vad ni vill ha mer om, mindre om och sådär.

En sak jag kom på häromdagen är att nu måste ju det snart dyka upp lite julmagasin i affärerna. Jojomen, Allers har varit ute i god tid och tidningen kom ut igår, hur sugen blir man inte på att springa raka vägen och köpa sig en tidning?! Jag vet att 101 ideér kommer snart också, närmare bestämt 18 oktober. Den tidningen tycker jag om! Sedan kommer en annan favorit ut, även den i oktober, 27e närmare bestämt, Allt i Hemmet Julspecial. Åh, tänk så mycket mysig läsning... MEN, inte kan jag köpa någon av tidningarna redan. Då har jag läst ut den på en halv sekund, blivit arg på mig själv för att jag inte sparade några sidor till en annan dag och tycker att jag var dum som köpte tidningen redan i mitten av oktober. Däremot kan det ju vara till fördel att köpa den NU - dels vet man att man verkligen får ett exemplar, dels så har man säkert glömt av det mesta som står i tidningen redan om en månad - om man heter Cissi ;-) Så då kan jag ju läsa den igen! Hmm.. Jaja, det tåls att tänka på.. (Jag känner en som kommer stoppa ner tidningen i korgen nästa gång den finns tillgänglig)

Har någon fler datum med andra tidningar får ni gärna slänga in en kommentar eller länka till ett inlägg där ni skrivit fler datum, tidningar är inte min starka sida så har inte jättebra koll på alla datum.Denna bild är tagen 9onde november 2010 i området jag bor. Snälla, SNÄLLA, låt mig vakna likadant denna födelsedag! :-)


Julstaden Göteborg 2011

I denna kategori kommer endast detta inlägg finnas - här kommer alla datum stå om när och vad som händer i Julstaden Göteborg 2011.
(Inlägget kommer uppdateras med nya datum så det inte blir hoppigt mellan olika inlägg. Säg gärna till om jag missar något!)Tjolöholms slott Julmarknad, 16-20 november

Jul i Nordstan invigning & julmarknad, 17 november-30 december

Jul på Liseberg, 18 november-23 december

Gunnebo slott Julmarknad, 19-27 november

Julallsång med Lotta på Liseberg, 20 & 27 november, 4 & 11 december

Gammaldags julmarknad i Kronhuset, 26 november-11 december

Haga julmarknad, 26 november-18 december

Botaniska trädgården julutställning: Julens dofter, 26 november-6 januari

Sarah Dawn Finer-Winterland, Göteborgs konserthus, 29 november

The Refreshments Rock´n´roll xmas, Lorentsbersteatern, 30 november

Gammeldags julmarknad, Frölunda Torg, 2-23 december

Malena Ernman, klassisk julturné, Göteborgs konserthus 2 december

Christer Sjögrens julkonsert, Lisebergshallen, 3 december

The real group julkonsert, Lorentsbergsteatern, 6 december

Julkonsert med Kalle Moraeus m.fl, Lorentsbergsteatern, 7 december

Juljubel med Göteborgs symfoniker, Göteborgs konserthus, 8-10 december

Sanna Nielsen, julkonsert, Annedalskyrkan, 8 december

Julstaden tänds & julprogram startar 9 december

Den sjungande julgranen, Bältesspännarparken, 9-30 december

Julfilm på Götaplatsen, 9-30 december

Hellmans drengar, mjuka klappar & hårda paket, Lorentsbergsteatern, 11-18 december

Jul i folktron med Tomas von Brömssen, Göteborgs konserthus, 12 december

Peter & Matilda - Julen är här! Göteborgs konserthus, 13 december

Julmarknad med Frölunda Indians, Nordstan, 17 december

V75 & Julmarknad på Åbytravet, 17 december

Jultrad-i-ton, Göteborgsoperan, 17-20 december

Julmarknad med GAIS, Nordstan, 18 december

Strålande jul, Domkyrkan, 22 december


En lycka sprider sig...

Åh ljuva oktobermorgon! Det är kallt här en bit utanför Götet - insåg med lycka och förvåning att termometern stod på -0 grader när jag gick upp imorse, och frosten hade smugit sig på och låg ljust vit på tak och gräs! Denna ljuva kyla som jag älskar att njuta av - sålänge jag själv får hålla mig varm.. :-)

Har sett att långt upp i Sverige har de redan haft sitt första snökaos, i Norge visar dem massvis med snö under dagen. Kylan kryper långt ner och tydligen har de haft frost så långt ner som i småland inatt... Det betyder, mina fina läsare, att vintern närmar sig och kommer förhoppningsvis tidigt i år också. Jag blir inte ledsen för det, bara lycklig!

Har haft det tyst här ett tag men nu satte suget in igen, kan bero på att jag var hos min farmor fredag till lördag och fick med mig två nya julböcker hem som hon gav mig från sin stora samling. En gammal som jag är uppväxt med, med mat och pyssel och annat skoj i som pappa har en likadan och sedan en med de vackraste julsagorna. Jag bara längtar mer och mer till julen ju mer dagarna går. Satsumasen har blivit ett missbruk som varje år och nu intväntar jag bara doften och smaken av pepparkaka och lussekatt men det får väl dröja till första advent som vanligt!

Nej, dags för lite iordninggörande för att sedan bege sig in till Götlaborg för shoppning med mamma. Självklart ska jag hålla ögonen öppna för att se om någon affär vågat komma ut med lite julsaker ännu - dock tror jag att det är liiiite tidigt för de vanliga affärerna ännu, det är mest Ikea och Gekås och stora kedjor som börjar i tid - dem har ju en hel del att få upp innan rusningen börjar ;-)


RSS 2.0