Så var det dags att hitta energin...

Vaknade pigg för en timme sen, nu efter frukost och lite dator är jag seg som kola igen. Jag måste hitta energin för idag har jag en del på schemat. Jobbar lördag och söndag denna helgen så måste få adventsstädat lite och få upp iallafall ljusstakar och stjärnor i fönstrena innan söndag. Och imorgon kväll är det dags för julbord på Sjömagasinet. Som jag längtat! Julstämningen lär väl infinna sig ordentligt då kan jag tänka mig :)

Förbannad är jag också, på den "svenska" vintern som många säger att vi har nu. Nej, detta är ingen svensk vinter! Svensk vinter ska faktiskt vara med snö, detta är en klimatförändringsvinter som bara är till besvär. GE MIG SNÖ!



Hade skogen sett ut såhär utanför just nu hade jag tagit på mig och gått ut och pulsat i flera timmar. Myst av snön som omfamnar hela landskapet och gör allt mycket vackrare såhär års. Det gråa, trista, dimmiga regnet vi har utanför dag ut och dag in ger en deppig bild. Nej, såhär ska INTE en vinter vara!

Kalle Moraeus!

Så, om än lite sent så måste jag ju också nämna något om årets julvärd i SVT. Jag blev så överraskad när jag hörde att det blev Kalle Moraeus - inte alls tippat men såååå bra val! Han är som en mysig liten nalle-björn och jag kan lova att  han kommer kunna ge oss mysig julstämning i samband med kalle anka och alla de andra vännerna vi har i tv-rutan denna dag :) Hoppas han lever upp till mina stora förväntningar!


Bild lånad av DN.se

Tjolöholms slott

Hej på er! Såhär ett par dagar senare har jag nu lite tid över att slänga in några bilder från min vistelse på Tjolöholms julmarknad. Det var supermysigt, vi strosade runt och tittade på allt flera gånger om, tittade på en eldshow de höll på kvällen och avslutade med en dramatiserad rundvandring i slottet eftersom varken jag eller mamma varit där tidigare. Mycket värt att göra den! 50 kr kostade det och då fick vi se massa spännande och den som höll i visningen dramatiserade allt så det verkade som om vi levde på 1800-talet :) Ett litet minus för att jag tyckte det inte var jättemycket utställare faktiskt, trots de enorma platserna. Vi köpte inte med oss något hem, men det fanns en hel del jag gärna hade köpt med mig men denna gång var jag förnuftig :)






En fika på slottet var ju självklart - likaså lussekatt och julmust!


Tomten tog sig självklart tid att gästa slottet för att barnen skulle få lämna sina önskelistor personligen! :)

Årets julklapp 2011

Vi har väl alla gått och grunnat på vad årets julklapp skulle bli i år, jag har, lixom många andra trott att onepiece haft en stor chans att ta hem vinsten men antar att den inte vann eftersom de flesta barn redan har en! Men i år blev det något helt oväntat från min sida, skulle aldrig ens tänka tanken men visst är det en grym julklapp! Om man nu har råd att ge bort en... :)

Det blev alltså Den färdigpackade matkassen. Vad tycker ni om att den vann? Hade ni hellre sett någon annan sak vinna i år? Jag tycker som sagt det är en bra julklapp men ack så dyrt! Det är inget för vanliga medelklass-Svenssons inte! ;)

Jag hade iallafall inte tackat nej till att få detta i julklapp! Det är väl tråkigt att lägga massa pengar på mat jämt?





Årets pepparkakshus

Min jullängtan stiger för varje dag nu, kan känna mig som ett litet barn när jag vaknar och bara önskar det var julafton! Sämre blev det ju inte när R gick ner för att handla lite frukost förut, han kom hem med en saftig limpa vörtbröd! Åhhh, snacka om att jag kommer äta mängder av mackor idag... :)

Men det var ju inte vörtbröd och jullängtan inlägget skulle handla om. Vad det egentligen var jag skulle skriva är att jag sitter och klurar på hur årets pepparkakshus ska se ut! Har haft lite funderingar på en kyrka, men det känns så vanligt - jag vill ju gärna göra något utöver det vanliga och förra året lyckades jag och pappa göra en enorm villa med burspråk och hela köret, det var väldigt likt min farmors gamla hus. Stort blev det också! Men oj så ståtligt :) Så inte vill vi väl vara sämre i år, men jag kan bara inte komma på en bra idé så nu tänkte jag att ni får gärna komma med tips och idéer på vad vi kan bygga för skojigt, eller om ni vet någon bra sida med tips! Med tanke på att ni är så många som är inne och läser nu så borde väl några av er kunna komma med en kommentar? :) Hoppas på det!


Huset förra året. Bilden gör inte husets storlek någon rättvisa, vi fick verkligen knö in det på hyllan för att det skulle få plats och bomullen som ligger längst fram ligger som stöd då huset sticker ut en liten bit

Hyacint-pyssel

Nu har jag gjort klart grunden i mitt lilla hyacint-pyssel - ni ska veta vad jag längtar tills dessa underbara blommor slår ut och sprider en doft i hela lägenheten som bara skriker jul! :) Jag är inte färdig, eller rättare sagt, måste komma iväg och köpa lite små dekorationer jag vill sätta i, hade inget hemma som jag kände passade så det får bli så fort jag har vägarna förbi panduro eller någon annan pyssel-butik. Men jag tänkte bjuda på vad jag har åstadkommit hittills, så ni kan se hur enkelt man kan göra för att piffa upp krukan och blommorna lite! Idag valde jag att plocka grönmossa som lyser jättevackert, tänkte först ta vitmossa men så insåg jag snabbt att grönmossan var alldeles för fin för att låta bli så den åkte med hem :) Tänk vad enkelt man kan skapa något vackert...




En kruka med 3 lökar kostade ynka 25 kronor på Ikea, så två sådana med rosa blommor åkte med hem!


En påse med mossa, som även ger fukt åt lökarna så man slipper vattna alls i princip 
(Ni vet väl om att om man vattnar hyacinter för mycket blir stänglarna jättelånga och går lätt av då blommorna är tunga! Mindre vatten ger lägre blommor men också stabilare :))


Välj ut passande bitar och tryck ihop runt lökarna, en liten gräsmatta skapas och ger ett milt intryck!


Testade att dekorera ena krukan med ett höstlöv och två pärlor som håller fast det, men det ska inte sitta kvar när jag väl kommit på vad jag vill ha i istället.. Tips tar jag gärna på vad som kan passa och bli fint! Vill gärna ha det stilrent och enkelt kanske ska tilläggas :)

Kan man längta mer?

Det är inte klokt vad jag kan längta efter snö nu när dagarna allt mer närmar sig december månad. December är julens månad för mig och julen ska innehålla snö för bästa effekt. Det känns som att det är dumt att hoppas för mycket i år, får väl kanske vara glad att vi haft två riktigt fina vintrar här på västkusten de senaste åren istället! Men, jag kan inte göra annat än att längta ännu mer till snön efter igår... Jag fick ett par efterlängtade boots av min kära mamma i present, och de kommer vara så snygga att knarra omkring i snön med!!!

Tyärr lyckas jag inte kopiera bilden på bootsen från Åhléns hemsida så är ni nyfikna på vilka jag pratar om så kan ni kika in HÄR :)

Tur att det åtminstone blivit lite kallare ute så jag kommer kunna använda dem lite ändå utan att skämmas. Kanske dags att inviga dem idag när jag ska traska ut för att se om jag kan hitta lite fin vitmossa att dekorera mina krukor med. Pysselbilder och tips kommer efteråt :)

Tjolöholms slott Julmarknad

Här kommer ett litet påminnelseinlägg till dem som inte är inne och tittar på min lista om vad som händer i Göteborgstrakten denna julen, 2011.

Först ut är nämligen Tjolöholms slott med julmarknad. Det startar redan på onsdag, den 16onde november. Och varar bara veckan ut, till 20onde så nu gäller det att passa på! Jag och mamma ska dit nästa helg, det blir första gången för mig och det känns väldigt spännande! Trist att vi inte kommer få någon snö till dess bara, men jag kan lova att de ändå fixar stämningen så man fylls med julkänslor från topp till tå :)

Det kostar 100 kr i inträde och för er som inte vet ligger Tjolöholm ca 4 mil söder om Göteborg, man kör mot Kungsbacka. Jag lovar er massa härliga bilder här på bloggen efteråt, detta året ska kameran med mycket mer än vad den fått vara tidigare år!

Ses vi där?





Jag kommer hem igen... Till jul

Nollgradigt och blå himmel. Solen har hittat fram och den tar kylan med sig såhär vid vintertid. Mina julkänslor bubblar i hela kroppen och jag är så sugen på allt som har med julen att göra att jag kan bli tokig! Sitter och lyssnar på Peter Jöbacks jullåtar, ser skålen med de underbart goda juleskums-tomtarna framför mig och bara väntar på att det inte ska kännas som morgon längre så jag kan trycka i mig ett par stycken :)

Tänkte faktiskt tipsa er lite om att nu kan ni fynda massvis med julsaker på Tradera! De har även fixat så du kan välja vilken jultyp du är så kommer det upp pynt just i den genren - grymt va? Själv tycker jag om att söka på bara ordet "jul" och bläddra igenom allt kuligt som dyker upp, det är mycket!

I eftermiddag blir det en sväng till Bäckebol och Ikea med mamma, ska gå runt bland julsakerna och drömma lite mer... :) Min bästa barndomsväns mamma är lika jultokig som mig och hon har redan satt upp sina julgardiner! Galenpanna, men ni ska veta vad jag avundas hennes starka personlighet som gör att hon inte bryr sig om att det bara knappt är mitten på november. Jag vill också få upp mina julgardiner, speciellt eftersom jag köpte nya på Ullared sist. Nåja, om TVÅ veckor är det första advent, DÅ ska iallafall jag fira in min jul 2011! Det kan aldrig bli för tidigt för en julälskare, och börjar man i tid slipper man stressa mot slutet ;)




Vilken present!

Tänka sig att man har en sambo som känner en utan och innan alltså! Okej, efter 6 år ihop och nästan känt varandra i 9 år kanske man inte kan räkna med annat? :) Men nåväl, han vet precis vad han ska ge mig i present för att jag ska lysa av glädje. Först hade han försökt fixa så vi skulle på vårt favoritspa under deras julbordsveckor, men självklart var det fullbokat ända fram över nyår.. Trist! Men då lyckades han istället boka in oss på julbord på Sjömagasinet, den absolut mysigaste restaurang som finns i Göteborg tror jag... Minst sagt. Ni vet ju att jag redan pratat om att gå dit i år, och nu blir det verkligen av tack vare honom :) Hon som höll i bokningarna hade sagt till honom att "nu hade du tur!" så det var nog väldigt överbokat där också alla redan. Tänk vad tidigt man måste vara ute egentligen, om man vill ha det lite lyxigare. Men nu ska jag dit, njuta en heeeel lördagkväll med mys, mat och underbar miljö. Bättre present kunde jag inte få i år tror jag. :)




9 november 2011 - ingen snö men kallt

Fick ingen snö, men hade inte räknat med det heller direkt med tanke på vädret vi haft det senaste :) Dock var det bara 1 ynka grad ute  vid åtta, så vi kanske går mot lite kallare väder ändå, och vinter :) Hope so!

Varför jag minns just 9onde november förra året med snön och allt kanske verkar konstigt, men det är inte konstigt, jag fyller nämligen år. Hela 22 år idag. Känner mig varken äldre eller yngre. Det är inte som när man var liten längre direkt men så blir det ju :) Fick en väldigt underbar present av sambon iallafall, vi ska på julbord på Sjömagasinet den 26e! Åh så underbart. Han vet allt vad jag gillar :) Ett lyxigt julbord, det ska bli så kul och spännande. Tydligen hade vi haft tur att han bokade redan, det fanns snart inga bord kvar att boka, så skynda er om ni vill dit!

Jag ska inte fira min födelsedag idag, det får bli en fika med familjen imorgonkväll istället för idag slutar jag 21 och det blir alldeles för sent med fika närmare tio en onsdagkväll :) Men jag hoppas alla ni har en superbra dag och att någon av mina läsare uppe i norr kan njuta av snön som lyser med sin frånvaro hos mig??? Kommentera och lägg ut bilder på era bloggar isåfall så jag får se lite vit lycka... :)





I'm alive

Hej på er trogna julläsare! Tänka sig att så många kikar in här trots att det varit helt dött från mig ett bra tag (för länge med andra ord!). Kul att ni envisas med att vänta på ett livstecken från denna trötta tjej! Mitt liv är inte så jul-inspirerat för tillfället - det består mest i att orka jobba, få i mig ordentligt med mat innan kroppen skriker efter sömn. Med andra ord, jag är helt sanslöst trött, dygnet runt men tack och lov går jag mot bättre tider och börjar sakta men säkert bli piggare så håll ut! :) Tröttheten har en naturlig orsak förresten, en bra naturlig orsak, mer om det lite närmare jul. För nu mina likar, nu närmar vi oss snabbare än man hinner ana..

Men VAR TUSAN ÄR VINTERN? Förra året vaknade jag den 9onde november och det var massa snö utanför. Nu är det grått, kyligt och 5-10 grader plus. Inget väder för mig, jag längtar efter snö, vitt, minusgrader och ljuuus! Är det någon där ute som har snö? Verkar ju som det är snöfritt från norr till söder, en ovanligt sen vinter och förra året en ovanligt tidig. Vädret slutar väl aldrig förvåna! Bara snön kommer innan julafton blir jag nöjd, det blir ju inte detsamma utan en vit jul..

Nu har jag en hel del idéer till inlägg som ska komma framöver, så tro inte att jag lagt ner - nejdå, denna julen ska absolut innehålla massa smarrigt som förra. Sitter just nu och klurar på vilken julkalender jag ska köra som årets i bloggen, förra var ju Pettson och Findus - tomtemaskinen, en stor personlig favorit. Sunes jul är ju alltid skojig.. Äsch, vi får se :)


Såhär hade vi det 9onde november 2010, 3 mil norr om Göteborg. SÅ vill jag ha det!

RSS 2.0