Ett litet tips för julgranen..

Hej igen allihop! Vad kul att se att så många redan läser, det får mig att vilja skriva mer och göra fler inlägg så ska försöka uppdatera mer. Nu har jag hittat lite bra tips till julgranen, så den inte ska barra så fasligt mycket direkt när man tagit in den och så att den ska stå grön och grann länge! :-)

Viktigt när man väljer gran är att det är en färsk gran, ofta så är inte granarna färska hos stora julgransodlare då de kan börja hugga granarna redan i september/oktober för att hinna klart fram mot juletider! Inte konstigt att man haft granar som barrar så fort de tagits in...

En annan viktig sak när man kommer hem med sin gran är att låta den gradvis vänja sig vid värmen inomhus, det är inte bara vi som reagerar på att gå från minusgrader till många plus! Ett smart tips är att låta granen stå i garaget eller förrådet där det är "mellanvarmt" någon dag eller två innan du tar in den så den hinner tina lite :-)

En gran vill ha mycket vatten UTAN socker eller annan tillsats i vattnet! Så fort granen torkar ut, börjar den barra.

Ett annat tips är att skära små skårpr i granens fot så att det finns färska öppna gångar att "dricka" vatten från. Det gäller även att ha en färsk yta i sågskäret då foten ofta har slagits mot marken och då har faktiskt många av vattenkanalerna dött, så de inte kan ta upp det vatten den behöver för att stå grön och grann.

Ett bra sätt att ge granen ett extra lyft är att spreja lite vatten på grenarna, precis som man kan göra när man duschar sina blommor för att de ska få lite extra liv! Det är ju inte så svårt att göra, eller hur? :-)

Och sist men inte minst: Köp inte en för liten julgransfot bara för att den är snyggare/tar mindre plats! En gran vill ha mycket vatten och då bör foten vara tillräckligt stor för att rymma mycket vatten också. Man har som regel att den bör rymma minst en liter per 2,5 cm av stammens diameter. Så ut och köp en större julgransfot och följ dessa tips om ni vill att er julgran ska stå grön och grann i stugan hela julen lång! :-)

(Källa: SkogsSverige)



Kommentarer
Postat av: jennie

men varför har du inte sagt nåt om denna bloggen? Urmysiga inlägg ju!! :) nu längtar jag bara mer till julen. Haha!

2010-10-26 @ 21:25:17
URL: http://uniqueangel.blogg.se/
Postat av: Lisa

Supersöt gran den där! :) kul med en till julblogg :)

2010-10-28 @ 00:08:54
URL: http://lisasjul.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0