JULSTADEN 2012

Självklart är Göteborg en julstad även i år. Det är för nionde året i rad som de öppnar upp JULSTADEN GÖTEBORG och vi hoppas med spänning och förväntan att det ska bli lika mysigt som tidigare år och självklart att snön ska komma tidigt och ge oss ännu mer stämning! 
 
Liseberg 16 november - 23 december
Varför inte besöka en av Göteborgs största julaktiviteter? Här har ni miljontals juleljus på ett och samma ställe, och förmodligen sveriges största "julgran". Åk skridskor, strosa runt bland bodar med massa julmat och pynt, ät julbord, träffa tomten och självklart juliga kaniner som hör Liseberg till. Eller varför inte åka någon av de vintervakna åkattraktionerna? 
 
Göteborgsoperan Jultrad-i-ton 13 - 18 december
Mysig julföreställning på Göteborgsoperan där du bjuds på både moderna och traditionella julsånger. Självklart bjuds det på glögg i foajen innan föreställningen tar fart och förmodligen har du en föreställning på hög julnivå att se fram emot! 
 
Julpaddan Torsdagar till söndagar 29 november - 23 december
De fortsätter med julpaddan som tar dig runt kanalen och julstaden i Göteborgs lilla "padda". Innan ni åker bjuds ni på glögg och pepparkakor. Därefter blir ni guidade genom staden och avslutar vid Liseberg där ett inträde ingår i priset. 
 
Skridskoåkning i centrala stan
Som tidigare så kommer ni kunna åka skridskor centralt, både på Heden och i Bältesspännarparken kommer man ha is i år igen. Heden är betydligt större bana, bältesspännarparken litet men mysigt. På Heden finns servering med glögg, kaffe och tilltugg och självklart skridskouthyrning för den som inte äger ett eget par!
 
NK - julskyltning och jultomte
En stor väntan är det innan NK slår upp portarna till sin årliga julskyltning som brukar vara utöver det vanliga. Sista helgen i november får vi ta del av de stora vackra skyltningarna och givetvis kommer tomten vara på plats som alltid. 
 
Detta blir allt för nu, mer sevärdheter och upplevelser kommer komma upp på listan så håll utkik. Dock är inte alla tider och datum utsatta ännu, främst gäller det alla marknader i Göteborg. Så uppdaterar allt eftersom jag får information om det! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0